2022 - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

28 Ekim 2022 10:24 T.C. Yumurtalık Belediyesi 3074

Belediye Başkanımız Türkeş FİLİK'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ile ilgili yayımladığı mesajda;

Yüce Türk Milleti tarih sahnesinde var olduğu günden itibaren bağımsızlık ve hürriyetin timsali olmuştur. Aziz milletimizdeki bu hürriyet aşkı devletimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından milletin egemenliğine dayalı yönetim biçimi olan Cumhuriyet rejimi ile taçlandırılmış ve Milli İrade ülke yönetiminde etkin kılınmıştır.

Cumhuriyet rejimi; ulusumuzun kendi seçtiği vekiller aracılığı ile yönetime dahil olmasını sağlayarak, her türlü diktanın önünü kapatıp Devletimizin, Ulu Önderin işaret ettiği Muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmasını sağlayacak yegâne unsurdur.

Cumhuriyet; Türk Milleti ve Türk tarihi açısından geçmişten geleceğe kurulan bir köprüdür.

Cumhuriyet; temeli şehitlerimizin kanları ile yoğurulan geleceğimizdir.

Cumhuriyetin ilanının 99'uncu yılında Türk Devleti'nin kurulması ve var olması için bayraklaşan şehitlerimizi rahmetle anıyor, Yüce Türk Milleti'nin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE