2021 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

29 Ağustos 2021 10:14 T.C. Yumurtalık Belediyesi 2187

Belediye Başkanımız Türkeş FİLİK'in 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle ile ilgili yayımladığı mesajda;

Bu gün, şehitler diyarı Anadolu'nun ebediyete kadar Türk yurdu olarak kalacağının tescillendiği; 30 Ağustos Zaferinin 99’uncu yıl dönümüdür. 

Bu gün, tarihi zaferlerle dolu Yüce Türk Milletinin; bütün imkânsızlıklara rağmen, yaklaşık 300 kilometrelik mesafeyi savaşarak dört gün gibi kısa bir sürede kat edip yunanı denize döktüğü gündür.

Bu gün; vatanı cebren ve hile ile işgal edilmiş, orduları dağıtılmış bir milletin, bağrından çıkardığı ulu önderinin öncülüğüne Anka Kuşu misali küllerinden doğduğu, zaferlerle dolu tarihine bir zafer daha eklediği gündür.

Bu zafer;  "Ardına bakmadan yollara düşen,
Şimşek gibi çakan, sel gibi coşan,
Huduttan hududa yol bulup koşan,
Cepheden cepheyi soranlarındır."

Dizelerinde anlatılan Türk evlatlarınındır.

Tarih boyunca aziz milletimiz üzerine oyun kuranlar, milletimizin birlik ve bütünlüğü karşısında hüsrana uğramış, yüce milletimizin bağımsızlık azmi ve sevdası tüm hesapları alt-üst etmiştir.

Yüce Türk Milleti olarak, Malazgirt'teki, Çanakkale'deki ve Kocatepe'deki ruh neyse, bu gün de aynı ruh ve heyecanla aziz vatanımızı her türlü tehlikeye ve saldırıya karşı koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

İstiklal mücadelesinde; imkânsızı başaran, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımızın kazanılması ve bölünmez bütünlüğü uğruna, akıttıkları kanları ile bayrağımıza rengini veren şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum.

 

Türkeş FİLİK
Belediye Başkanı

T.C. Yumurtalık Belediyesi

Adana ili Yumurtalık Belediyesi'ne ait kurumsal web sitesi. Yumurtalık Belediyesi'nden güncel haberler, projelerimiz, hizmetlerimiz ve e-belediye işlemleri

T.C. Yumurtalık Belediyesi

Devrişiye Mahallesi Dumlupınar Sokak No:1 Yumurtalık Belediye Başkanlığı
01680 Yumurtalık / Adana

Belediye Yazılımı: Medya İnternet™ - Belediye Sitesi Kulga © Tüm Hakları Saklıdır.