18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi

18 Mart 2021 08:33 T.C. Yumurtalık Belediyesi 1449

Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş FİLİK, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda;

Yüce Türk Milleti 106 yıl önce Çanakkale'de kahramanlık destanlarına yeni bir destan ekleyerek, en kesif orduları boğazın derinliklerine gömmüştür.

Çanakkale; iman dolu göğüslerin çelik tabyalara siper olduğu yer!

Çanakkale; haçın, hilale boyun eğdiği yer!

Çanakkale; dönemin en gelişmiş ordularının, en gelişmiş silahlarının denizin dibine gömüldüğü yer!

Vatanın bir karış toprağı için neler yapabileceğinin resmidir ve "Biz Kimiz" sorusunun cevabıdır Çanakkale!

Çanakkale'de Ne için savaştığını bilmeyen, Milli şairimiz M.Akif ERSOY'un deyimiyle "Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ" insanlar, vatan için ölmeyi şeref sayan ve şahadete inanan vatan evlatlarının karşısında adeta erimiş, Dünya siyaseti ve ülkelerin sınırları yeniden şekillenmiştir. Bu açıdan Çanakkale'de elde edilen zafer bizim için bir övünç ve gurur kaynağı olmuşken "Çanakkale Geçilmez" diyen milletler içinde bir utanç kaynağı ve kuyruk acısıdır.

Ülkemiz üzerinde şer odaklarınca oynanan her türlü oyuna rağmen  Aziz Milletimiz için 1071 Malazgirt zaferiyle kapıları açılan ve 1922 de Kurtuluş Savaşı ile perçinlenen, her karış toprağı için nereyse bir şehit verdiğimiz Anadolu, dünya döndükçe Türk'e yurt olmaya devam edecek ve Türk Milleti ilelebet var olacaktır.

Bu duygularla; Çanakkale zaferinin 106. yıl dönümünü kutluyor, Vatan uğrunda kanlarını bayrağa katan aziz şehitlerimizle, Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.